Janssens & Koerten | Geknipt voor de kunst

Magische tentoonstelling in het Westfries Museum verlengd tot 10 januri 2021

Slechts enkele dagen was de nieuwe magische en uitdagende tentoonstelling ‘Janssens & Koerten|Geknipt voor de kunst’ geopend, toen het museum door de coronamaatregelen haar deuren moest sluiten. Nu op 2 juni de deuren weer beperkt mag openen, is ook deze tentoonstelling weer te bewonderen. Om zoveel mogelijk mensen hiervoor de gelegenheid te bieden, is de einddatum verplaatst naar 10 januari 2021.

Eline Janssens, beeldend kunstenaar en tentoonstellingsmaker laat zich in deze tentoonstelling inspireren door leven en werk van de 17e-eeuwse knipkunstenaar en multitalent Joanna Koerten. Janssens creëert met nieuw werk een bijzonder inkijkje in het leven van Koerten: ze tovert een nieuwe wereld rondom de kunst van het knippen, waarbij je als bezoeker wordt uitgedaagd om actief mee te doen!

De ambachtelijke kant van knipkunst, die toewijding en aandacht vraagt, maakt het een interessante kunstvorm die momenteel ook veel ingezet wordt bij creatieve mindfulness-activiteiten. Daarom is daarvoor op deze tentoonstelling ook ruimte gemaakt. Inspirerende voorbeelden en straks ook een reeks workshops rondom verschillende thema’s nodigen je uit om zelf de schaar op te pakken, net als Koerten dat stimuleerde. Dat maakt Janssens & Koerten een tentoonstelling die geknipt is voor iedereen.

WFM-JenKlogo WFM-JenKlogo