Schuld of Onschuld: Midwinternachtsmoord

Een online rechtszaak met publieksjury

Met Jan Kooijman, André van Duin, Kees Hulst, Gijs Scholten van Aschat, Ronald Snijders, Patrick Nederkoorn, Renée Soutendijk e.a.

Na het succes van ’Schuld of Onschuld - De Kerstmoord’ en ’De Droommoord’, lanceert Korthals Stuurman Theaterproducties opnieuw een nieuwe, theatrale online rechtszaak. Op 27 december 2021 startte het ’Midwinternachtsmoord-proces’. Meedoen kan nog steeds! Op 3 januari volgt de uitslag maar alles staat tot het einde van januari nog online.

Het verhaal in het kort

Op zaterdagmiddag 7 december 2019 wordt op middelbare school het Hermes College - net na de repetities van het toneelstuk Een Midwinternachtsdroom - het levenloze lichaam aangetroffen van de jonge docente Engels Lieke de Waal. Hoofdverdachte is de net ontslagen docent biologie Nico Meddens, die op voet van oorlog leefde met het slachtoffer. Nu, ruim twee jaar later, staat Meddens terecht. Maandag 27 december, 10.00 uur startte het proces. Het is aan u om uiteindelijk te beslissen: veroordeelt u de verdachte of spreekt u hem vrij?

Tickets

Koop nu uw ticket(s) via: https://www.hetpark.nl/ontdek-het-park/theater/schuld-of-onschuld-midwinternachtsmoord
De link biedt de mogelijkheid verschillende tickets te kopen: Ticket voor uzelf, ticket voor uzelf en 1 ander, ticket voor uzelf en 2 anderen, ticket voor uzelf en 3 anderen.

Deelnemers krijgen toegang tot het inloggedeelte van de site www.schuldofonschuld.nl en zien daar per procesdag vele filmpjes en bewijsstukken. Iedere dag eindigt met een overzicht van alle filmpjes achter elkaar, die op de site te bekijken blijven. Het is dus niet noodzakelijk het proces real time te volgen. Nadat gedurende vijf dagen iedereen (soms meerdere keren) aan het woord is geweest en de slotpleidooien zijn vertoond, mag de deelnemer bepalen of de verdachte schuldig of onschuldig is. ​Vervolgens wordt bekend wat de meerderheid van de deelnemers heeft gestemd. Na de uitspraak volgt een korte speelfilm waarin te zien is wat er daadwerkelijk gebeurde. Het is zowel mogelijk om een ticket voor uzelf te kopen of een ticket voor uzelf in combinatie met ticket(s) om cadeau te doen. 

Schuldofonschuld_Louise en Jan_zittend_foto Annemieke van der Togt Schuldofonschuld_Louise en Jan_zittend_foto Annemieke van der Togt