Collegereeks MuseumJeugdUniversiteit in het Westfries Museum

Drie kindercolleges over lucht, wolken en wind

Nieuwsgierige kinderen kunnen vanaf september in het Westfries Museum terecht voor de eerste collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit. Drie superleuke en interessante lessen op zondag over lucht, wolken en wind. Dit sluit mooi aan bij de tentoonstelling Hoge Luchten, met schilderijen van het Rijksmuseum, te zien in Westfries Museum van 6 augustus tot en met 27 november 2022.

In de kindercollegereeks vertelt een meteoroloog je hoe je het weer kunt voorspellen aan de hand van wolken, en wat luchten op (oude) schilderijen ons zeggen. Samen met een filosoof ga je filosoferen vanuit de lucht. Hoe hoog kun jij denken? Stel je eens voor dat je hoog in de lucht zou vliegen als een vogel… In het laatste college leert een wetenschappelijk onderzoeker bij het KNMI je alles over de wind. Waarom waait de wind? Waarom waait het op de ene plaats hard en op de andere plaats helemaal niet?

Lessen in het museum

De lessen van de MuseumJeugdUniversiteit worden gegeven in het Westfries Museum zelf en zijn voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot 12 jaar. Er zijn drie colleges op zondag vanaf 11.00 tot 12.00 uur. Er is beperkt plaats, dus geef je snel op! De kindercolleges zijn alleen toegankelijk voor kinderen.

Data: zondag 18 september, 23 oktober en 13 november 2022.

Prijs: € 22,50 p.p. (voor 3 colleges, alleen verkrijgbaar als reeks)

Meer weten? Ga naar https://wfm.nl/collegereeks-museumjeugduniversiteit

Hoe boek je een ticket voor de MuseumJeugdUniversiteit?

Boek eerst de collegereeks op de website van de MuseumJeugdUniversiteit. Ga vervolgens naar wfm.nl/tickets. Selecteer een willekeurige datum en bezoektijd, en kies vervolgens bij ‘Aantal tickets’ voor 1 MuseumJeugdUniversiteit ticket. Let erop dat je de persoonsgegevens van de deelnemer juist invult, zodat wij de betaling goed kunnen koppelen aan de boeking op de MuseumJeugdUniversiteit website. Je kunt alleen voor de hele reeks van 3 colleges betalen, losse deelname is niet mogelijk. Er zijn maximaal 25 plekken. Bij je bezoek aan het eerste kindercollege in het Westfries Museum ontvang je bij vertoon/inlevering van je ticket drie entreebewijzen voor de colleges.

Wind, waarom waait de wind Femke Goutbeek Wind, waarom waait de wind Femke Goutbeek