05-11-2022 ‘Molo Uku’ door Erno Pickee

De graphic novel : Molo Uku van Erno Pickee vertaald naar het theater.

In deze vertelvoorstelling smelt Erno Pickee de geschiedenis, cultuur, taal, geluid, muziek, beeld en eten van de Molukse cultuur moeiteloos samen.

De Molukken waren, historisch gezien, een strategische bestemming. Met name door de nootmuskaat- en kruidnagelbomen die voor een lange tijd alleen konden groeien op de Molukse eilanden. Nederland streefde naar het hebben van een monopolie op de specerijenhandel en zo geschiedde. Deze kruiden lagen opgeslagen in het pand, dat nu ons theater is.

Erno deelt als Nederlander met Molukse roots zijn perspectief, door dieper in te gaan op de rol, die de Molukken speelden in het ontstaan van Nederland. Daarbij neemt hij het publiek mee in zijn zoektocht naar een manier om zijn verhaal te vertellen. Esther Nijhove en Gibraël Mustamu omlijsten dit verhaal met  traditionele en moderne muziek.

Spel en idee: Erno Pickee
Regie en script: Barry Emond
Zang: Esther Nijhove
Rap: Gibrael Mustamu

Tijdens deze voorstelling worden Molukse hapjes geserveerd, deze zijn bij uw ticket inbegrepen. 

Vegetarisch, Vegan, Gluten- of Lactosevrij? Reserveer dan het Vegan Ticket. U krijgt dan hapjes, die vegan en lactose- en glutenvrij zijn.
Overige dieet wensen kunnen tot uiterlijk 1 week voor de voorstelling worden aangevraagd. 

VIP plaatsen
Er zijn 6 VIP plaatsen beschikbaar voor deze voorstelling. Met het kopen van een VIP ticket steunt u de voorstelling en krijgt u exclusieve extra’s:
– ontvangst met koffie of thee
– de beste plaatsen aan tafel vooraan
– exclusieve rondleiding door het pand van Theater Het Pakhuis (45 minuten voor de voorstelling)
–  glaasje prosecco (of ander drankje naar keuze)

molo-uku-1-scaled-1 molo-uku-1-scaled-1