Nieuwe orgelmuziek in Hoorn

Premières in de Koepelkerk en Oosterkerk

Tijdens een wandelconcert van de Koepelkerk naar de Oosterkerk in Hoorn op zondagmiddag 9 oktober 2022 zal een aantal nieuwe composities ten gehore gebracht worden: ‘De Goudvis keert niet meer terug’ van Wouter Hakhoff voor orgel en trompet, ‘De Stroom’ van Willem Woestenburg voor piano-solo, ‘Parafrase over Te Deum Laudamus’ voor orgel-solo van Pieter Rynja en het ‘Te Deum’ voor orgel-solo van Hans Leenders. Het concert zal beginnen en eindigen met een Intrada en een Extrada voor orgel en twintig amateur-trompettisten, speciaal gecomponeerd voor dit concert door Wouter Hakhoff en Mark Heerink. Deze laatste vier composities krijgen hun wereldpremière tijdens dit concert in Hoorn. Uitvoerenden tijdens het concert zijn Wouter Hakhoff-trompet, Willem Woestenburg-vleugel en stadsorganist Mark Heerink.

De Dansonderneming

Heel bijzonder is dat er ook gedanst zal gaan worden tijdens dit concert. De Dansonderneming gaat dansen bij de compositie ‘De stroom’ van Willem Woestenburg op een choreografie van Nanska van de Laar.

Initiatief

Het initiatief voor dit concert en het verstrekken van de compositieopdrachten is genomen door Mark Heerink stadsorganist van Hoorn i.s.m. Stichting Concertfonds Hoornse Orgels.

Organisatie
Het concert op 9 oktober begint om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. De Koepelkerk ligt aan het Grote Noord 15, 1621 KD Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan wij hopen dat iedereen naar vermogen zal bijdragen.

Mark Heerink persfoto (fotograaf Hans Albers) Mark Heerink persfoto (fotograaf Hans Albers)