Wie is Wie in ons museum?

Wie is Manon?

Een gezicht uit het Museum van de 20e Eeuw

In deze rubriek laten we jullie kennis maken met een medewerker van het Museum van de 20e Eeuw. Er werken 100 vrijwilligers en 5 betaalde krachten in ons museum.

Vertel eens iets over jezelf.

Hallo allemaal ik ben Manon en ik woon met mijn 2 kinderen Joyah en Jomairo in Wormerveer. Ik ben 44 jaar oud en mijn twee kinderen zijn 8 en 13 jaar. Ik houd van dansen, lekker uiteten en van het gezelschap van andere mensen om mij heen. Ik kan er ook erg van genieten om onder mijn dekentje op de bank met een bakje pistachenoten Netflix te kijken.

Wat doe je in het museum?

Ik werk sinds 1 juni 2023 in het museum als bedrijfsleidster. Ik zorg ervoor dat de dagelijkse gang van zaken in het museum soepel verloopt. Ik pas verbeteringen toe die ik zelf ontdek of die mij door alle enthousiaste collega’s worden ingefluisterd. Ik beantwoord bezoekersvragen via de mail of via telefoon. Ik los ad hoc problemen op, houd een dagelijkse financiële rapportage bij. Maar ben ook vliegende keep en help waar nodig. Ook werk ik aan nieuwe projecten. Zoals bijvoorbeeld dit ontzettend leuke rubriekje 😊.

Wat viel je op tijdens je eerste werkweek?

Wat mij is bijgebleven tijdens mijn eerste werkweek is de platte organisatie. Het is een kwestie van je stoel naar achter schuiven wanneer je op kantoor zit en je hebt contact met de directeur. Dit zorgt voor een snelle afwikkeling van zaken. Dit ervaar ik als zeer prettig. Wat mij ook opviel is het leuke team van vrijwilligers die stuk voor stuk zeer betrokken zijn met het museum. De warme ontvangst en de nieuwsgierigheid van iedereen op de werkvloer dat vond ik zeer aangenaam en ik voelde mij ook direct welkom.

Wat was je leukste werkdag tot nu toe?

Klinkt cliché maar ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Ik moet een stukje rijden maar dan zet ik mijn muziekje lekker aan en zing ik onderweg mee met mijn favorieten nummertjes. Het leuke is dat ik zoveel verschillende collega’s heb die mij veel kunnen leren. Mensen met jarenlange ervaringen die mij van alles kunnen vertellen over vroeger, over muziek (tot vervelends aan toe hahaha) of over hun werkervaringen, hun levenservaringen maar ook de korte gesprekjes over hoe het nu met ze gaat. Maar ook nieuwe vriendschappen waar ik nu al veel waarde aan hecht. Ik vind het leuk om te zien hoe de directeur zich inzet voor het museum en de ontwikkelingen die ik in mijn korte periode al heb meegemaakt. Zoals bijvoorbeeld verbetering van hardware in de horeca en nu de grote verbouwing van de speelgoedzaal. Altijd bezig met onze missie ”meest bezoekersvriendelijke laagdrempelige familiemuseum zijn”. Ik kan in mijn korte periode hier in het museum beamen dat we een hele goede service bieden en super coulant zijn naar onze bezoekers. Mooie momenten zoals een BBQ, kerstdiner, 100.000e lego bezoeker en het bezoekje aan de Horecava maken mijn werk extra leuk. Maar ook de positieve reacties op het handgeschreven kerstkaartje. Ik hoop nog lang jullie collega te zijn.

20230813_192808 20230813_192808
IMG-20220919-WA0023 IMG-20220919-WA0023
20231215_204804 20231215_204804